"Het is echt gezellig en dankbaar werk..."

Projectleider Moniek in het klaslokaal

Op het Buikslotermeerplein kan je bij NLtraining terecht voor inburgeringscursussen en trajecten voor taalverhoging voor niet-inburgeringsplichtigen. NLtraining is een taalschool voor Nederlandse les. Door heel Nederland geven ze verschillende cursussen zoals inburgerings- en webtrajecten voor taalverhoging maar ook lessen voor laaggeletterden Nederlanders. 

"𝘚𝘪𝘯𝘥𝘴 𝘥𝘪𝘵 𝘫𝘢𝘢𝘳 𝘩𝘦𝘣𝘣𝘦𝘯 𝘸𝘪𝘫 𝘥𝘦 𝘢𝘢𝘯𝘣𝘦𝘴𝘵𝘦𝘥𝘪𝘯𝘨 𝘨𝘦𝘸𝘰𝘯𝘯𝘦𝘯 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘈𝘮𝘴𝘵𝘦𝘳𝘥𝘢𝘮 𝘦𝘯 𝘰𝘮𝘴𝘵𝘳𝘦𝘬𝘦𝘯 𝘥𝘶𝘴 𝘨𝘢𝘢𝘯 𝘸𝘦 𝘧𝘭𝘪𝘯𝘬 𝘶𝘪𝘵𝘣𝘳𝘦𝘪𝘥𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘦𝘹𝘵𝘳𝘢 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘦𝘴 𝘰𝘱𝘦𝘯𝘦𝘯. 𝘝𝘢𝘯𝘥𝘢𝘢𝘳 𝘥𝘢𝘵 𝘸𝘪𝘫 𝘷𝘦𝘳𝘩𝘶𝘪𝘴𝘥 𝘻𝘪𝘫𝘯 𝘯𝘢𝘢𝘳 𝘥𝘦𝘻𝘦 𝘯𝘪𝘦𝘶𝘸𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘦 𝘣𝘰𝘷𝘦𝘯 𝘥𝘦 𝘙𝘢𝘣𝘰𝘣𝘢𝘯𝘬. 𝘌𝘤𝘩𝘵 𝘦𝘦𝘯 𝘵𝘰𝘱𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘦, 𝘩𝘦𝘵 𝘪𝘴 𝘥𝘪𝘤𝘩𝘵𝘣𝘪𝘫 𝘥𝘦 𝘸𝘪𝘯𝘬𝘦𝘭𝘴 𝘦𝘯 𝘥𝘦 𝘮𝘢𝘳𝘬𝘵 𝘦𝘯 𝘦𝘳 𝘨𝘦𝘣𝘦𝘶𝘳𝘵 𝘩𝘪𝘦𝘳 𝘷𝘢𝘯 𝘢𝘭𝘭𝘦𝘴. 𝘏𝘦𝘵 𝘪𝘴 𝘮𝘢𝘬𝘬𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘣𝘦𝘳𝘦𝘪𝘬𝘣𝘢𝘢𝘳 𝘮𝘦𝘵 𝘩𝘦𝘵 𝘖𝘝 𝘦𝘯 𝘥𝘦 𝘢𝘶𝘵𝘰." vertelt projectleider Moniek.

Daarnaast zitten er ook veel organisaties in Amsterdam-Noord die nieuwkomers helpen waarmee NLtraining veel samenwerkt. Moniek is Projectleider Inburgering in Amsterdam Noord en geniet van haar werk.

"𝘏𝘦𝘵 𝘪𝘴 𝘻𝘰 𝘥𝘪𝘷𝘦𝘳𝘴 𝘲𝘶𝘢 𝘵𝘢𝘬𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘴𝘰𝘤𝘪𝘢𝘭𝘦 𝘦𝘯 𝘮𝘢𝘢𝘵𝘴𝘤𝘩𝘢𝘱𝘱𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬𝘦 𝘢𝘴𝘱𝘦𝘤𝘵 𝘷𝘢𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘸𝘦𝘳𝘬 𝘷𝘪𝘯𝘥 𝘪𝘬 𝘩𝘦𝘦𝘭 𝘮𝘰𝘰𝘪. 𝘐𝘬 𝘻𝘰𝘶 𝘯𝘰𝘰𝘪𝘵 𝘮𝘦𝘦𝘳 𝘵𝘦𝘳𝘶𝘨 𝘸𝘪𝘭𝘭𝘦𝘯 𝘯𝘢𝘢𝘳 𝘥𝘦 𝘤𝘰𝘮𝘮𝘦𝘳𝘤𝘪ë𝘭𝘦 𝘬𝘢𝘯𝘵."

Voor de nieuwe inburgeringstrajecten is NLtraining op zoek naar taalmaatjes voor alle cursisten. Je wordt dan gekoppeld aan iemand die de Nederlandse taal nog onder de knie moet krijgen. 

"𝘚𝘰𝘮𝘮𝘪𝘨𝘦𝘯 𝘸𝘪𝘭𝘭𝘦𝘯 𝘦𝘤𝘩𝘵 𝘶𝘪𝘵 𝘥𝘦 𝘣𝘰𝘦𝘬𝘦𝘯 𝘭𝘦𝘳𝘦𝘯 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝘫𝘦 𝘭𝘦𝘦𝘳𝘵 𝘦𝘦𝘯 𝘵𝘢𝘢𝘭 𝘷𝘰𝘰𝘳𝘢𝘭 𝘶𝘪𝘵 𝘱𝘳𝘢𝘬𝘵𝘪𝘫𝘬. 𝘋𝘶𝘴 𝘫𝘦 𝘨𝘢𝘢𝘵 𝘥𝘢𝘯 𝘴𝘢𝘮𝘦𝘯 𝘬𝘭𝘦𝘵𝘴𝘦𝘯, 𝘣𝘰𝘰𝘥𝘴𝘤𝘩𝘢𝘱𝘱𝘦𝘯 𝘥𝘰𝘦𝘯, 𝘦𝘷𝘦𝘯 𝘯𝘢𝘢𝘳 𝘥𝘦 𝘮𝘢𝘳𝘬𝘵 𝘰𝘧 𝘨𝘦𝘸𝘰𝘰𝘯 𝘦𝘦𝘯 𝘬𝘰𝘱𝘫𝘦 𝘬𝘰𝘧𝘧𝘪𝘦 𝘥𝘳𝘪𝘯𝘬𝘦𝘯 𝘮𝘦𝘵 𝘦𝘦𝘯 𝘴𝘱𝘦𝘭𝘭𝘦𝘵𝘫𝘦. 𝘖𝘧 𝘫𝘦 𝘮𝘢𝘢𝘬𝘵 𝘪𝘦𝘮𝘢𝘯𝘥 𝘸𝘦𝘨𝘸𝘪𝘫𝘴 𝘪𝘯 𝘥𝘦 𝘣𝘶𝘶𝘳𝘵. 𝘋𝘢𝘵 𝘪𝘴 𝘩𝘦𝘦𝘭 𝘨𝘦𝘻𝘦𝘭𝘭𝘪𝘨 𝘦𝘯 𝘥𝘢𝘯𝘬𝘣𝘢𝘢𝘳 𝘸𝘦𝘳𝘬"

Klinkt dit als iets voor jou? Neem dan contact op met amsterdam@nltraining.nl voor meer informatie.

 

Lees ook het inspirerende verhaal van Casper of over de sociale onderneming van Aniel.