Over Boven 't Y

Secretariaat Ondernemersvereniging Winkelcentrum Boven 't Y

E info@boventy.nl

 

Boven 't Y is een groot winkelcentrum in het Amsterdamse stadsdeel Amsterdam-Noord (Buikslotermeer) dat zich bevindt op het Buikslotermeerplein.

Ons winkelcentrum telt ongeveer 150 winkels, waaronder enkele warenhuizen zoals HEMA, supermarkten, elektronica winkels (onder andere BCC, MediaMarkt), deels overdekte wandelpromenades en enkele kleinere eet- en horecagelegenheden.

Elke donderdag is er koopavond op het winkelcentrum tot 20:00 uur, elke zondag is er koopzondag van 12:00 - 17:00 uur.

Het winkelcentrum is bereikbaar vanaf de A10 Noord via afrit s115 (vanuit de richting Amsterdam-Zuid / Amersfoort / Utrecht) en s116 (vanuit de richting Amsterdam-West / Zaandam). Ook is het winkelcentrum bereikbaar via de IJtunnel (vanuit de richting Amsterdam-Centrum). Met 2 metrohaltes vanaf Amsterdam CS. 

Op zondag de gehele dag en op zaterdag tot 12:00 uur kan men gratis parkeren.

Het Buikslotermeerplein heeft aan de westkant, de Waddenweg, een halte waar veel stads- en streekbussen stoppen van GVB, Connexxion en EBS. Aan de oostkant, het Olof Palmeplein, hebben enkele stadsbussen van het GVB hun eindpunt. Tevens aan de westkant achter het Stadsdeelkantoor, is halte Noord van de Noord/Zuidlijn die richting het Centraal Station gaat en verder naar Station Zuid.