Over Boven 't Y

Secretariaat Ondernemersvereniging Winkelcentrum Boven 't Y

E info@boventy.nl

 

Boven 't Y is een groot winkelcentrum in het Amsterdamse stadsdeel Amsterdam-Noord (Buikslotermeer), dat zich bevindt op het Buikslotermeerplein.

Ons winkelcentrum telt ongeveer 150 winkels, waaronder enkele warenhuizen zoals HEMA, supermarkten, elektronica winkels (onder andere BCC, MediaMarkt), deels overdekte wandelpromenades en enkele kleinere eet- en horecagelegenheden.

Elke donderdag is er koopavond op het winkelcentrum, elke zondag is er koopzondag van 12:00 - 17:00 uur.

Het winkelcentrum is bereikbaar vanaf de A10 Noord via afrit s115 (vanuit de richting Amsterdam-Zuid / Amersfoort / Utrecht) en s116 (vanuit de richting Amsterdam-West / Zaandam). Ook is het winkelcentrum bereikbaar via de IJtunnel (vanuit de richting Amsterdam-Centrum).

Op zondag de gehele dag en op zaterdag tot 12:00 uur, kan men gratis parkeren.

Het Buikslotermeerplein heeft aan de Waddenweg, de westkant, een halte waar veel stads- en streekbussen stoppen van GVB, Connexxion en EBS. Aan de oostkant, het Olof Palmeplein, hebben enkele stadsbussen van het GVB een eindpunt. In de nabije toekomst (2018) zal metrostation Buikslotermeerplein de eindhalte worden van de Noord/Zuidlijn naar het Centraal Station en Station Zuid.