Beleef Noord Verteld/t!

Externe video URL

 

 

Winkelcentrum Boven 't Y neemt een duik terug in de tijd. Van 13 mei tot en met 18 juni is er een bijzondere expositie in Het Verhalenhuis. Hier ontdek je meer over de geschiedenis van Amsterdam-Noord. Op zaterdag 13 mei is ook 24H Amsterdam in Amsterdam-Noord. Door heel Noord zijn verschillende activiteiten en zo ook op het Buikslotermeerplein. 

Ga op pad in het bruisende Noord tijdens 24H Amsterdam op 13 mei. Musea, theaters, winkels, en nog veel meer openen hun deuren en organiseren talloze activiteiten. In Winkelcentrum Boven 't Y is zijn er van 10:00 uur tot 17:00 uur verschillende activiteiten voor alle leeftijden. Loop over de kermis voor 60-plussers (met oud-Hollandsche spellen), kom knutselen, bootcampen of neem een kijkje bij de buurtkamer en Het Breedhuis. 

Ontdek de geschiedenis van Amsterdam-Noord in de tentoonstelling op het Buikslotermeerplein. Verschillende ondernemers in Winkelcentrum Boven 't Y hebben posters opgehangen met interessante verhalen over de wijk. Bezoekers kunnen ook het Verhalenhuis bezoeken, waar alle posters in het klein hangen en er een kleine expositie van schilderijen van Sigrid van Essel is. De tentoonstelling is te zien van 13 mei tot en met 18 juni en is daarna beschikbaar voor scholen en bibliotheken in Noord. Het Verhalenhuis is te vinden in de straat tussen Specsavers en BCC en is op woensdag, zaterdag en zondag geopend. Bekijk de plattegrond van de expositie hier

Bekijk nu de virtuele tour van Noord verteld/t en kom langs. 

Hou je van Amsterdamse muziek en meezingen? Kom dan op 20 mei naar het Buikslotermeerplein. Dan is hier het Amsterdams Volkskoor dat heerlijke meezingers en prachtige luisterliedjes zingt en leuke acts uitvoert. 

Op zondag 21 mei zal de eerste Buikslotermeerplein platenbeurs worden gehouden. De organisatie is in handen van Groep Amsterdam-Noord met de ondersteuning van Countdown Vinyl.

De mobiele Kwiskist is een gezellige, muzikale, leuke act met een prachtige kist. Het publiek wordt verrast competitief de quiz te spelen in korte rondes. De vragen gaan over Amsterdam en Amsterdam-Noord en is door het gehele centrum te spelen.

 

Zo leer je over de geschiedenis van Amsterdam-Noord en schrijf jij misschien wel mee aan de geschiedenis van Noord..

 

Vertel ons en win!

Vertel via de sociale media van Boven 't Y waarom Amsterdam-Noord bijzonder is voor jou. Heb jij het leukste verhaal, dan maak je kans op een prachtige stadsposter van WIJCK ter waarde van bijna €90,-!

WIJCK stadsposter

Actie voorwaarden:

In de periode van 23-05-2023 t/m 31-05-2023, maak je kans op een ingelijste WIJCK stadsposter(50x70cm) van Amsterdam-Noord (Ter waarde van 88,95 euro).

 

Om in aanmerking te komen voor de prijs, dient de deelnemer mee te doen via de sociale media post van de winactie op Instagram of Facebook. Hier doet de deelnemer mee door 1) te vertellen wat Amsterdam-Noord bijzonder maakt voor de deelnemer en 2) de sociale media van Boven ’t Y te volgen.

 

De winnaar wordt na afloop van de online winactie bekend gemaakt via de comment sectie van de winactie post en per DM/PB geïnformeerd.

 

De prijs moet worden opgehaald in Winkelcentrum Boven ’t Y.

 

Bij het ophalen kan worden gevraagd of je met de prijs op de foto wil. De foto’s worden uitsluitend gebruikt voor de sociale media kanalen van Winkelcentrum Boven ’t Y.

 

De prijs is niet inwisselbaar voor geld.

 

De prijs kan niet geruild worden.