Beleef Noord Verteld/t!

Externe video URL

 

 

UPDATE 19 JULI 2023: Goed nieuws: Noord Verteld/t is verlengd! Tot en met 16 juli kan jij nog genieten van de expositie en in Het Verhalenhuis de geschiedenis van Amsterdam-Noord ontdekken! 

 

Winkelcentrum Boven 't Y neemt een duik terug in de tijd. Van 13 mei tot en met 16 juli is er een bijzondere expositie in Het Verhalenhuis. Hier ontdek je meer over de geschiedenis van Amsterdam-Noord. Op zaterdag 13 mei is ook 24H Amsterdam in Amsterdam-Noord. Door heel Noord zijn verschillende activiteiten en zo ook op het Buikslotermeerplein. 

Ga op pad in het bruisende Noord tijdens 24H Amsterdam op 13 mei. Musea, theaters, winkels, en nog veel meer openen hun deuren en organiseren talloze activiteiten. In Winkelcentrum Boven 't Y is zijn er van 10:00 uur tot 17:00 uur verschillende activiteiten voor alle leeftijden. Loop over de kermis voor 60-plussers (met oud-Hollandsche spellen), kom knutselen, bootcampen of neem een kijkje bij de buurtkamer en Het Breedhuis. 

Ontdek de geschiedenis van Amsterdam-Noord in de tentoonstelling op het Buikslotermeerplein. Verschillende ondernemers in Winkelcentrum Boven 't Y hebben posters opgehangen met interessante verhalen over de wijk. Bezoekers kunnen ook het Verhalenhuis bezoeken, waar alle posters in het klein hangen en er een kleine expositie van schilderijen van Sigrid van Essel is. De tentoonstelling is te zien van 13 mei tot en met 18 juni en is daarna beschikbaar voor scholen en bibliotheken in Noord. Het Verhalenhuis is te vinden in de straat tussen Specsavers en BCC en is op woensdag, zaterdag en zondag geopend. Bekijk de plattegrond van de expositie hier

Bekijk nu de virtuele tour van Noord verteld/t en kom langs. 

Hou je van Amsterdamse muziek en meezingen? Kom dan op 20 mei naar het Buikslotermeerplein. Dan is hier het Amsterdams Volkskoor dat heerlijke meezingers en prachtige luisterliedjes zingt en leuke acts uitvoert. 

Op zondag 21 mei zal de eerste Buikslotermeerplein platenbeurs worden gehouden. De organisatie is in handen van Groep Amsterdam-Noord met de ondersteuning van Countdown Vinyl.

De mobiele Kwiskist is een gezellige, muzikale, leuke act met een prachtige kist. Het publiek wordt verrast competitief de quiz te spelen in korte rondes. De vragen gaan over Amsterdam en Amsterdam-Noord en is door het gehele centrum te spelen.

Neem plaats op het verhalenbankje op het Buikslotermeerplein. Scan de QR-code (met je camera of QR-code app) en luister verhalen over Amsterdam-Noord. 

 

Verhalenbankje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo leer je over de geschiedenis van Amsterdam-Noord en schrijf jij misschien wel mee aan de geschiedenis van Noord..

 

Win een WIJCK stadsposter van Amsterdam-Noord

Heb jij de video waarin we de kennis van mensen op straat over Amsterdam-Noord en het Buikslotermeerplein testen? Je ziet het op Facebook en Instagram! Daarna stelden we een prijsvraag: "Met welke stad is Amsterdam-Noord qua inwonersaantal te vergelijken? 

A. Maastricht
B. Delft
C. Lelystad

Geef jij het goede antwoord in de reacties op Facebook en/of Instagram? Dan maak je kans op de WIJCK stadsposter van Amsterdam-Noord (incl. lijst t.w.v. bijna €90,-). Doe snel mee via onze social media.

 

Actie voorwaarden:

In de periode van 23-06-2023 t/m 04-07-2023, maak je kans op WIJCK stadsposter van Amsterdam-Noord incl. lijst t.w.v. bijna €90,00.

 

Om in aanmerking te komen voor de prijs, dient de deelnemer het juiste antwoord te geven op de Facebook- of Instagrampagina van Boven 't Y.

 

De winnaar wordt na afloop van de winactie bekend gemaakt en krijgt persoonlijk bericht. 

 

De prijs moet worden opgehaald in Winkelcentrum Boven ’t Y.

 

Bij het ophalen kan worden gevraagd of je met de prijs op de foto wil. De foto’s worden uitsluitend gebruikt voor de sociale media kanalen van Winkelcentrum Boven ’t Y.

 

De prijs is niet inwisselbaar voor geld.

 

De prijs kan niet geruild worden.

 

De winnaar wordt willekeurig gekozen uit de goede antwoorden in de comments middels een loting. 

 

Kleur en win!

Laat je creativiteit de vrije loop en maak kans op €50 shoptegoed bij Intertoys in Winkelcentrum Boven 't Y! Download de kleurplaten hieronder of haal ze op in het Verhalenhuis op het Buikslotermeerplein. Er zijn twee kleurplaatversies en met beide mag je meedoen! Lever je ingekleurde kunstwerk in voor 18 juni. Na 18 juni ontvangt de winnaar een bericht. 

Kleurplaat Clara 1

 

Kleurplaat Clara 2

Actie voorwaarden:

In de periode van 06-06-2023 t/m 18-06-2023, maak je kans op €50,- shoptegoed bij Intertoys in Winkelcentrum Boven 't Y.

 

Om in aanmerking te komen voor de prijs, dient de deelnemer een van de kleurplaten op een geprinte versie in te kleuren en in te leveren in het Verhalenhuis op het Buikslotermeerplein.

 

De winnaar wordt na afloop van de winactie bekend gemaakt en krijgt persoonlijk bericht. 

 

De prijs moet worden opgehaald in Winkelcentrum Boven ’t Y.

 

Bij het ophalen kan worden gevraagd of je met de prijs op de foto wil. De foto’s worden uitsluitend gebruikt voor de sociale media kanalen van Winkelcentrum Boven ’t Y.

 

De prijs is niet inwisselbaar voor geld.

 

De prijs kan niet geruild worden.