Expositie: Noord Verteld/t

Noord Verteld/t

Ben jij benieuwd naar het verleden van Amsterdam-Noord? Vanaf zaterdag 13 mei kun je je onderdompelen in de boeiende geschiedenis van deze wijk. Winkelcentrum Boven 't Y heeft namelijk samen met Historisch Centrum Amsterdam Noord (HCAN) een bijzondere tentoonstelling georganiseerd waarbij verschillende ondernemers hun ramen hebben versierd met posters vol interessante verhalen over Amsterdam-Noord.

Speciaal voor deze gelegenheid is "Het Verhalenhuis" geopend. Hier kun je alle posters in het klein bekijken en vertellen we je graag meer over de geschiedenis van Amsterdam-Noord. Bovendien is er een kleine expositie van drie prachtige panorama-schilderijen van Sigrid van Essel te bewonderen en kun je er foto's en filmpjes bekijken.

De tentoonstelling is van 13 mei tot en met 16 juli te zien in Winkelcentrum Boven 't Y en zal daarna beschikbaar zijn voor scholen, huizen van de wijk, buurthuizen en bibliotheken in Noord. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met het Historisch Centrum.

Je vindt het Verhalenhuis in winkelcentrum Boven 't Y, in de straat tussen Specsavers en BCC. Op woensdag, zaterdag en zondag tussen 12:00 – 17:00 uur kun je zonder afspraak binnenlopen en Clara, de levensgrote neushoorn, zal je verwelkomen bij de ingang. Wil je op andere dagen of tijden langskomen? Neem dan contact op via hcan@xs4all.nl of bel naar 020-6328647. Mis deze unieke kans niet en ontdek de geschiedenis van Amsterdam-Noord in Het Verhalenhuis!

Plattegrond expositie Noord Verteld/t