Ome Joop van de Volewijckers

 

 

"𝘖𝘰𝘮 𝘑𝘰𝘰𝘱!", roepen ze hem wanneer ze hem spotten op straat. Oom Joop heeft jarenlang de jeugd getraind bij voetbalclub de Volewijckers in Amsterdam-Noord. Hier had hij erg veel plezier in. 

 

"𝘡𝘦 𝘯𝘰𝘦𝘮𝘦𝘯 𝘮𝘦 𝘢𝘭𝘭𝘦𝘮𝘢𝘢𝘭 𝘖𝘰𝘮 𝘑𝘰𝘰𝘱. 𝘋𝘢𝘵 𝘥𝘰𝘦𝘵 𝘮𝘦 𝘵𝘰𝘤𝘩 𝘯𝘰𝘨 𝘸𝘢𝘵. 𝘡𝘰 𝘯𝘰𝘦𝘮𝘦𝘯 𝘻𝘦 𝘮𝘪𝘫 𝘯𝘰𝘨 𝘴𝘵𝘦𝘦𝘥𝘴, 𝘰𝘰𝘬 𝘢𝘭 𝘻𝘪𝘫𝘯 𝘻𝘦 𝘯𝘶 𝘢𝘭𝘭𝘦𝘮𝘢𝘢𝘭 𝘰𝘶𝘥𝘦𝘳. 𝘞𝘢𝘵 𝘭𝘦𝘶𝘬 𝘪𝘴, 𝘦𝘳 𝘪𝘴 𝘦𝘦𝘯 𝘮𝘦𝘪𝘴𝘴𝘪𝘦, 𝘥𝘪𝘦 𝘵𝘳𝘢𝘪𝘯𝘥𝘦 𝘦𝘦𝘳𝘴𝘵 𝘰𝘰𝘬 𝘣𝘪𝘫 𝘮𝘪𝘫. 𝘛𝘸𝘦𝘦 𝘫𝘢𝘢𝘳 𝘵𝘦𝘳𝘶𝘨 𝘸𝘢𝘴 𝘻𝘦 15 𝘦𝘯 𝘵𝘰𝘦𝘯 𝘪𝘴 𝘻𝘦 𝘶𝘪𝘵𝘨𝘦𝘯𝘰𝘥𝘪𝘨𝘥 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘳𝘭𝘢𝘯𝘥 𝘷𝘰𝘦𝘵𝘣𝘢𝘭, 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘮𝘦𝘪𝘴𝘫𝘦𝘴 𝘰𝘯𝘥𝘦𝘳 17. 𝘐𝘯𝘮𝘪𝘥𝘥𝘦𝘭𝘴 𝘻𝘪𝘵 𝘻𝘦 𝘯𝘰𝘶 𝘣𝘪𝘫 𝘈𝘫𝘢𝘹." 

 

Oom joop is nog weleens bij de voetbalclub te vinden.

 

"𝘐𝘬 𝘷𝘪𝘯𝘥 𝘩𝘦𝘵 𝘦𝘳𝘨 𝘣𝘪𝘫𝘻𝘰𝘯𝘥𝘦𝘳 𝘥𝘢𝘵 𝘪𝘬 𝘖𝘰𝘮 𝘑𝘰𝘰𝘱 𝘨𝘦𝘸𝘰𝘳𝘥𝘦𝘯 𝘣𝘦𝘯. 𝘋𝘦 𝘝𝘰𝘭𝘦𝘸𝘪𝘫𝘤𝘬𝘦𝘳𝘴 𝘴𝘱𝘦𝘦𝘭𝘥𝘦 𝘪𝘯 𝘥𝘦 𝘦𝘳𝘦𝘥𝘪𝘷𝘪𝘴𝘪𝘦 𝘪𝘯 𝘥𝘦 𝘫𝘢𝘳𝘦𝘯 60. 𝘔𝘦𝘯𝘴𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘳𝘬𝘦𝘯𝘯𝘦𝘯 𝘮𝘪𝘫 𝘵𝘰𝘤𝘩 𝘯𝘰𝘨. 𝘐𝘬 𝘨𝘢 𝘦𝘳 ’𝘴 𝘮𝘢𝘢𝘯𝘥𝘢𝘨𝘴 𝘯𝘰𝘨 𝘯𝘢𝘢𝘳𝘵𝘰𝘦, 𝘥𝘢𝘯 𝘻𝘪𝘫𝘯 𝘦𝘳 𝘷𝘦𝘵𝘦𝘳𝘢𝘯𝘦𝘯 𝘥𝘪𝘦 𝘸𝘦𝘳𝘬𝘦𝘯, 𝘥𝘶𝘴 𝘪𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘥𝘢𝘯 𝘯𝘰𝘨 𝘸𝘦𝘭 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘢𝘤𝘵 𝘥𝘢𝘢𝘳. 𝘎𝘰𝘶𝘥𝘦𝘯 𝘵𝘪𝘫𝘥 𝘸𝘢𝘴 𝘩𝘦𝘵 𝘪𝘯 𝘥𝘦 𝘫𝘢𝘳𝘦𝘯 50 𝘮𝘦𝘵 𝘍𝘳𝘪𝘵𝘴 𝘒𝘪𝘤𝘬, 𝘊𝘦𝘦𝘴 𝘒𝘪𝘤𝘬, 𝘗𝘪𝘦𝘵 𝘉𝘰𝘰𝘨𝘢𝘢𝘳𝘥. 𝘐𝘬 𝘷𝘰𝘯𝘥 𝘩𝘦𝘵 𝘦𝘳𝘨 𝘭𝘦𝘶𝘬 𝘰𝘮 𝘥𝘦 𝘫𝘦𝘶𝘨𝘥 𝘵𝘦 𝘵𝘳𝘢𝘪𝘯𝘦𝘯."

 

Oom Joop woont momenteel in de Volewijck waar hij geniet van zijn plekje. 

 

"𝘐𝘬 𝘻𝘪𝘵 𝘩𝘪𝘦𝘳 𝘸𝘦𝘭 𝘷𝘢𝘬𝘦𝘳 𝘰𝘱 𝘩𝘦𝘵 𝘏𝘦𝘮𝘢𝘱𝘭𝘦𝘪𝘯 𝘦𝘯 𝘢𝘭𝘴 𝘫𝘦 𝘦𝘷𝘦𝘯 𝘸𝘢𝘤𝘩𝘵 𝘻𝘪𝘵𝘵𝘦𝘯 𝘩𝘪𝘦𝘳 𝘻𝘰 𝘯𝘰𝘨 10 𝘮𝘦𝘵 𝘦𝘦𝘯 𝘴𝘤𝘰𝘰𝘵𝘮𝘰𝘣𝘪𝘦𝘭. 𝘞𝘦 𝘩𝘦𝘣𝘣𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘩𝘪𝘦𝘳 𝘦𝘳𝘨 𝘨𝘦𝘻𝘦𝘭𝘭𝘪𝘨. 𝘐𝘬 𝘣𝘦𝘯 𝘩𝘪𝘦𝘳 𝘯𝘪𝘦𝘵 𝘦𝘭𝘬𝘦 𝘥𝘢𝘨, 𝘸𝘢𝘯𝘵 𝘪𝘬 𝘩𝘦𝘣 𝘦𝘦𝘯 𝘧𝘪𝘫𝘯 𝘩𝘶𝘪𝘴 𝘮𝘦𝘵 𝘦𝘦𝘯 𝘵𝘶𝘪𝘯 𝘦𝘯 𝘪𝘬 𝘬𝘪𝘫𝘬 𝘻𝘰 𝘶𝘪𝘵 𝘰𝘱 𝘥𝘦 𝘉𝘶𝘪𝘬𝘴𝘭𝘰𝘵𝘦𝘳𝘥𝘪𝘫𝘬. 𝘋𝘢𝘵 𝘷𝘪𝘯𝘥 𝘪𝘬 𝘩𝘦𝘵 𝘮𝘰𝘰𝘪𝘴𝘵𝘦 𝘷𝘢𝘯 𝘈𝘮𝘴𝘵𝘦𝘳𝘥𝘢𝘮-𝘕𝘰𝘰𝘳𝘥."

 

Groet jij Oom Joop ook een keer?