Casper staat in de krant

Casper die wat opruimt

 

 

Casper Daalwijk is een bekend gezicht voor veel ondernemers en bezoekers. Zijn werkzaamheden begonnen met het opruimen van troep op het Buikslotermeerplein. Al snel werd Casper veel meer dan dat.

"Ik dacht: ik kan veel meer, dus ging ik alle winkels langs en gaf mijn telefoon- nummer. Met de boodschap: als er iets is waar ik mee kan helpen, bel me.”

Dat gebeurt sindsdien geregeld. Vaak heeft de vraag met het wegwerken van bedrijfs- afval te maken. Andere keren gaat het om een noodgevalletje van een ondernemer. Een aannemer had 2 gaten in het dak van een Thais restaurant geboord voor de afvoer van toiletten. Dit liet hij vervolgens 2 dagen open. Liters regenwater stroomden naar bene- den. In paniek belde de bedrijfsleider van het Thaise restaurant naar Casper.

Casper is er ook voor andere dingen in het winkelcentrum.

“Als er bijvoorbeeld krant-verkopers staan zonder vergunning, vraag ik hen ergens anders te staan. Ook jongeren die winkelend publiek storen, verzoek ik vriendelijk te vertrekken.”

Daalwijk vindt zijn werk geweldig leuk. Ook omdat hij veel vrijheid heeft. Casper loopt dan ook tevreden en trots rond over het inmiddels schone en opgeruimde Buikslotermeerplein.

 

Benieuwd naar het hele artikel? Lees de krant van Gemeente Amsterdam op pagina 16.

Casper en een ondernemer