Afvalkoningin

 

Maak kennis met de afval koningin!

In de studio van De Onkruidenier werkt beeldend kunstenaar Frouwkje, bekend als de afval koningin, voor Operatie Periscoop aan social placemaking.

Van afval maakt zij de mooiste kostuums! In haar kostuum trekt ze met groepen kinderen door de wijken; De Kleine Wereld en Plan Van Gool om afval te verzamelen en hier vervolgens mooie dingen van te maken.

Frouwkje: ‘’ Weet je dat je van materialen die je thuis hebt, dopjes, zakjes, hele mooie dingen kan maken. Ik vind die bewustwording, zeker bij kinderen heel belangrijk. Natuurlijk ook bij volwassenen maar als je bij de kinderen begint krijg je de volwassenen, en zeker de ouders, sneller mee.''

En dat lukt haar zeker! Wanneer de kostuums van de afval koningin in de etalage staan kloppen kinderen op de ramen en vragen “Woont hier de afval koningin?’’ en wanneer de afval koningin buiten is wil iedereen even kennis maken of op de foto. Ook tijdens een gesprek met Frouwkje in Boven 't Y merkten we dat, jong en oud wilden met de afval koningin op de foto.

De droom van Frouwkje: ooit een eigen kinderboek schrijven met in de hoofdrol natuurlijk de afval koningin.

In De Kleine Wereld en Plan Van Gool is er al lang een groot afvalprobleem. Wij vinden het super wat Operatie Periscoop hier allemaal tegen doet! 

De afval koningin ontmoeten? Kijk dan goed naar binnen bij De Onkruidenier en wie weet!

Meer informatie over Operatie Periscoop vind je op: https://operatieperiscoop.nl/

Afvalkoningin 2