Geweldige street art van Street Art Nouveau! 

Geweldige street art van Street Art Nouveau! 

Spectaculaire 3D-tekening in Winkelcentrum Boven ’t Y.

Het was even schrikken voor de bezoekers die afgelopen weekend het winkelcentrum bezochten. Plots stonden ze oog in oog met een gigantische klif, waarin maar liefst drie dolfijnen in zwommen. Het 3D-effect zorgt voor een spectaculaire setting. “Het lijkt wel of je zweeft”, aldus een 5-jarige bezoeker. Het kunstwerk is aangebracht door Street Art Nouveau, een groep kunstenaars uit Amsterdam Noord. Het kunstwerk is de hele zomervakantie nog te zien in winkelcentrum.

Samenwerken en verbinden

Het kunstwerk is een onderdeel van de koers die Winkelcentrum Boven ’t Y aan het varen is. Centrummanager Daan Woudhuysen; “We zijn al enige tijd bezig met het aanbrengen van meer sfeer en gezelligheid in het winkelcentrum. Enerzijds brengen we meer decoratie, groen en natuurlijke elementen aan en anderzijds vinden we aansluiting bij alle ontwikkelingen in Amsterdam Noord. Het samenwerken met lokale partijen zoals in dit geval kunstenaars, past geheel in onze nieuwe strategie voor het winkelcentrum.”

Centrumgebied Amsterdam Noord

Het winkelcentrum is gelegen aan het Buikslotermeerplein en heeft meer dan 125 winkels. Het gebied rondom Station Noord van de Noord/Zuidlijn - Centrumgebied Amsterdam-Noord – wordt de komende jaren ontwikkeld naar een nieuw stedelijk centrum met ongeveer 4.000 nieuwe woningen en verschillende voorzieningen. Het wordt een plek om te wonen, werken, winkelen en ontspannen. Meer informatie over het winkelcentrum is te vinden op www.boventy.nl

 

Making of: