Delen

Galjé Kappers in Amsterdam Noord

Galjé Kappers - Boven 't Y
Galjé Kappers waar zowel de mannelijke als vrouwelijke klant uitstekend geholpen wordt.

Openingstijden

  • zondag gesloten

Route en parkeren

Dichtstbijzijnde parkeergelegenheid:

Buikslotermeerplein 267
1025 XC AMSTERDAM
Nederland
Website
E-mailadres
info@galjekappers.nl
Telefoonnummer
020-6322828
Route naar het winkelcentrum

WHAT ABOUT! We gaan in gesprek met Yves, het gezicht en eigenaar van Mevrouw en Meneer Galjé in Winkelcentrum Boven ’t Y.

‘’In 1967 startte mijn ouders, mevrouw en meneer Galjé met een eerste kapperszaak in de staatsliedenbuurt waarna zij 43 jaar geleden de deuren opende van deze salon in Amsterdam Noord. Toen ik op mijn 16e een keuze moest maken voor de toekomst ben ik eigenlijk vrij automatisch in de voetsporen van mijn ouders gestapt en ook in de kappersbranche aan de slag gegaan. Mijn ouders hadden het altijd erg naar hun zin, dus ik dacht; dat lijkt me ook wel wat! 

Eerst heb ik een tijdje ervaring opgedaan in andere zaken. Zo ben ik een tijdje werkzaam geweest in o.a. Londen en ben ik vanaf mijn 23e in de zaak van mijn ouders gestapt.

Mevrouw en Meneer Galjé bestaat momenteel in totaal uit meerdere salons. Mijn neef gaat over de salon in Haarlem en samen met mijn zus deden wij de salon in Amstelveen en Amsterdam Noord. In september is mijn zus verdergegaan met de salon in Amstelveen en ik met deze salon in Amsterdam Noord. Afgelopen december zouden we eigenlijk de nieuwe salon openen op de NSDW-werf, maar dat is gezien de omstandigheden helaas uitgesteld. De salon is al geheel ingericht en verbouwd, dus het is best zuur dat we hier de deuren nog niet kunnen openen. Maarrr.. als we weer mogen, dan is het een aanrader er eens langs te gaan.

Het team in Amsterdam Noord bestaat uit een vast team van ongeveer 10 kapsters. De meeste zijn al lang in dienst. Zo hebben we een collega die al 30 jaar werkt bij ons. Op dit moment zitten zij helaas thuis. Het is overleven, maar we zitten niet helemaal stil. Alle opknapklusjes zoals muren verven etc. is in inmiddels gedaan, maar gelukkig biedt Kevin Murphy - de organisatie waarvan wij de producten verkopen - nog regelmatig cursussen aan. Daarnaast verkopen we de producten via de webshop, evenals color kits zodat mensen zelf hun haar kunnen kleuren. De bestellingen mogen ze ophalen of bezorgen we bij de klant thuis.‘’

What about Kevin Murphy? Deze producten zijn biologisch, mild voor de huid, dierproefvrij, het ruikt fijn en het ziet er ook nog eens goed uit. Kevin komt uit Australië. Deze man is vanwege zijn eigen allergieën deze producten gaan ontwikkelen, vandaar ook de slogan ‘’Skincare for you hair’’.

Uitblinkertje! Galjé is een allround salon waar je voor alles terecht kunt; van mooie high lights tot perfecte balayage technieken. Daarnaast durf ik te zeggen dat we eruit springen met onze herenkapsels. Tegenwoordig worden kappers en kapsters opgeleid tot allround kapper en is het herenvak wat ondergesneeuwd. Aan echt goed heren knippen wordt vaak te weinig aandacht besteed. Omdat wij vanuit de historie echte herenkapper in dienst hadden en dit hebben doorgetraind zit het echt in ons DNA dat heren goed geknipt worden.

Galjé werkt al 15 jaar met prijsdifferentiatie! Dat betekent dat er verschil is tussen junior stylisten, senior stylisten en top stylisten. Op basis van ervaringsjaren is iemand bij ons een junior-, senior- of topstylist; er hangt een ander prijskaartje aan. Iemand die bijvoorbeeld al 20 jaar in het vak zit weet precies hoe ze met een bijzondere kruin moet werken..

Ga je het stukje ook weer doorgeven aan jouw kinderen? Ik heb drie dochters waarvan de jongste van 10 wel interesse heeft, dus we gaan het zien. Het belangrijkste is dat ze iets gaan doen wat ze leuk vinden.  

Ga voor meer informatie naar: www.salongalje.nl