Ontwikkelingen Stationsgebied Station Noord

Ontwikkelingen Stationsgebied Station Noord

Met Station Noord is het Stationsgebied voor veel bezoekers het startpunt om Centrumgebied Amsterdam Noord verder te ontdekken. In het gebied komt een mix van ongeveer 1000 koopwoningen, sociale en middeldure huurwoningen.

1000 huur- en koopwoningen

In het Stationsgebied komen 4 woontorens rondom Station Noord (beginpunt Noord/Zuidlijn). Van de 1.000 woningen zijn er ongeveer 450 woningen bestemd voor sociale huur, ongeveer 370 woningen voor middeldure huur en ongeveer 180 woningen voor de vrije sector. Er is al een sportschool geopend en een broodjeszaak. Daarnaast komen er nog 2 hotels met ruim 300 kamers, een tentoonstellingsruimte voor de Kunsthalle. En er zijn nog ruimtes beschikbaar voor commerciële of maatschappelijke voorzieningen. Ook gaan we de openbare ruimte tussen het Stadsloket Noord en Station Noord verder inrichten. We gaan hier een verblijfsplek maken met een fontein, veel groen en bankjes. Er zijn inmiddels 2 bruggen aangelegd om het gebied bereikbaar te houden. De derde wordt in juni 2021 opgeleverd.

Klik hier voor meer informatie over deze woningen.