VADERDAG/BRADERIE BOVEN ’T Y

Iedere derde zondag van juni is het Vaderdag. Op Vaderdag worden vaders in de schijnwerpers gezet: ze worden verwend met een ontbijt op bed of krijgen een cadeau van hun kinderen. Op winkelcentrum Boven 't Y worden vaders dit weekend volop in het zonnetje gezet.

Cadeau-ideeën opdoen voor Vaderdag dat kan op Boven 't Y ook nog op de valreep. (Foto: Johan Koopmans)

Er is van alles te doen op 19 juni op het Buikslotermeerplein. Zo is er een grote braderie met diverse kramen. Diverse ondernemers spelen in op Vaderdag en hebben allemaal aantrekkelijke aanbiedingen.

Wie nog op zoek is naar een mooi cadeau voor Vaderdag kan zijn hart in winkelcentrum Boven 't Y ophalen. Van een heerlijk luchtje tot gereedschap of mooie kleding. Het is allemaal verkrijgbaar bij een van de meer dan honderd winkels die het winkelcentrum rijk is.

Een dag eerder wordt op het winkelcentrum een boekenbeurs georganiseerd door de Rotary Amsterdam-Noord. Tussen 10.00 en 16.00 uur staat er een grote stand tegenover de Hema op het middenplein vol met boeken die op zoek zijn naar een nieuwe eigenaar. De opbrengst van deze boekenbeurs gaat zoals altijd naar een goed doel. Dit keer is dat naar de bouw van een waterput in het dorpje Wayla in Niger (Afrika). 'Nog altijd moeten vrouwen daar vele kilometers lopen voor een ton schoon water. Door de bouw van deze put is dat straks hopelijk verleden tijd', aldus Ferry Wiertz van de Rotaryclub Amsterdam- Noord.
De actie wordt ondersteund door de Wilde Ganzen. Deze organisatie stelt ook geld aan dit zelfde doel beschikbaar.